Pokerimusiikki

Innokkaalle pokerinpelaajalle tarvitaan peliin ja omaan korvaan sopivaa musiikkia. Nykyisin monien ammattilaispelaajienkin korvilla voi nähdä kuulokkeet. Monenlaiset pienet musiikkilaitteet, kuten iPodit ja muut mp3-soittimet, ovat mahdollistaneet musiikinkuuntelun ja lempimusiikin lataamisen monenlaisiin tilaisuuksiin.

Millaista on sitten hyvä pokerimusiikki? Kaikille sopivaa suositusta tai listausta on mahdotonta luoda, sillä musiikkimaku tietysti vaihtelee pokerinpelaajien keskuudessa. Rankempi musiikki voi rauhoittaa ja auttaa keskittymisessä yhdelle, kun taas toiselle se saattaa aiheuttaa keskittymishäiriöitä ja hermostuttaa suunnattomasti. Jokaisen tulisikin rakentaa listauksensa miettien omaa musiikkimakuaan. Pokeria pelatessa on myös kiinnitettävä huomiota siihen, millainen vaikutus musiikkityylillä on omaan käyttäytymiseen. Pokerin pelaamisen yksi tärkeimpiä taitoja on hyvä keskittymiskyky ja pitkäjänteisyys. Rauhallisuuttakin tarvitaan ja musiikin tulee siis tukea näitä taitoja, ei häiritä niitä.

Internetissä on löydettävissä lukuisia soittolistoja pokerinpelaajilta, mutta niitä on kuitenkin turha ottaa suoraan käyttöön toivoen parempia pelisuorituksia. Kannattaa myös muistaa, että pokerisessio saattaa kestää pitkään. Turnauksen aikana pelissä käydään läpi monenlaisia tuntemuksia ja vaihtelevia jaksoja – välillä tarvitaan tunnelman nostatusta ja energiapiikkiä. Toisen voi tällöin saada syttymään kunnon rap-musiikki, kun taas joku toinen kaipaa silloin musiikiksi klassista rockia. Pokeriturnauksen ajankohdallakin on merkitystä, sillä myöhäiseen ilta-aikaan tarvitaan välillä piristystä. Parasta olisi ladata musiikkilistaan kappaleita tunneskaalan molemmista päistä, joita on mahdollisuus valita tai vaihdella tunnelman mukaan.

spin-go-play

Kanssapelaajia tulee myös muistaa kunnioittaa, kuuluuhan se herrasmiespelin tapoihin. Musiikki ei saa pauhata liian lujaa muiden kuunneltavaksi. Lista on valittu itseäsi varten, eivätkä välttämättä halua häiriintyä musiikistasi, vaan kaipaavat keskittymiseen hiljaisuutta. Biisien mukana rallattelukaan ei välttämättä huvita kanssapelaajiasi.

Musiikin pitää pysyä osana peliä ja sen taustatekijänä, kuitenkaan hallitsematta pelaajaa ja tämän tunteita. Pokerissa on pysyttävä jatkuvasti tarkkana: toisten liikkeitä, vetoja ja panostuksia on pidettävä alituiseen silmällä. Pelaajien eleet ja ilmeet kannattaa oppia laittamaan merkille ja arvioida tämän perusteella, missä vaiheessa vastustaja bluffaa. Liian kovalla pauhaava musiikki tai keskittymiskykyä horjuttava biisi saattaa viedä huomion muualle, jolloin tärkeät kanssapelaajien liikkeet jäävät huomiotta. Musiikki ei saa myöskään rentouttaa liikaa: muut pelaajat seuraavat tarkkana elekieltäsi, joten oma toiminta pitää muistaa pitää hallinnassa. Kuulokkeet korvilla voi toki yrittää hämätä toisia, sillä toiset voivat luulla sinun olevan musiikin vietävissä, vaikka oletkin tarkkana, musiikkilaite ja kuulokkeet vain peitteenä.

Pokeri on sen verran legendaarinen klassikkopeli, että sen ympärille on tehty myös lukuisia hittibiisejä. Yksi klassisimpia on Kenny Rogersin The Gambler, jolla Rogers voitti Grammyn parhaan miespuolisen kantrilaulajan kategoriassa vuonna 1980. Uudempaa tuotantoa on vuonna 2008 julkaistu Lady Gagan esittämä Pokerface, joka nousi listahitiksi heti julkaisunsa jälkeen.

Onko sinulla pokerinaama pelatessasi? Legendaarisen Ray Charlesin Losing Hand ei ole menettänyt hohtoaan vuosien aikana. Vuonna 1957 julkaistu kappale on edelleen yksi ehdottomasti parhaimmista pokeriaiheisista kappaleista. Monelle voi myös tulla yllätyksenä, että tunnelmallisiin kappaleisiin enemmän keskittynyt Leonard Cohen on julkaissut alkuaikoinaan pokerin pelaamiseen liittyvän biisin The Stranger Song. Biisi löytyy hänen esikoisalbumiltaan vuodelta 1967. Hard rock -puolen tunnetuimpia on australialaisen AC/DC yhtyeen She’s Got the Jack, joka julkaistiin 1975. Susanne Vegan No Cheap Thrill on julkaistu 1996 ja sen videolla nähdään myös kohtauksia pokerinpeluusta.

Pokeri on tunnepeli, jossa voitto voi olla toisinaan pienestä kiinni. Oikea latautuminen tunnelmaan ja keskittyminen peliin voi syntyä loistavista pokeribiiseistä, jotka tuudittavat pelimaailmaan, johon kuuluvat monet tähdet, glamour mutta myös onni.

header-ios

Esimerkkinä pokerin ja sopivan taustamusiikin yhteenkuuluvuudesta toimii PokerStarsin suosittu mainos, joka on entisen jalkapallotähti Ronaldon tähdittämä. Taustalla soiva musiikki sopisi taatusti monen pokerinpelaajan soittolistallekin sen jännitystä tihkuvan ja latautuneen tunnelman vuoksi. Mainos on hienosti toteutettu – Ronaldon paluuta odotetaan sankoin joukoin ja uutinen leviää, mutta pokerinpelaajien keskuudessa tämä on jo vanha juttu – Ronaldo on ollut koko ajan mukana nettipokeripeleissä.

Nettipelaamiseenkin voi liittää musiikkia ja tunnelmaa: asetu tietokoneen ääreen, laita oma suosikkisoittolistasi soimaan ja rentoudu – loistava pokerihetki ei vaadi monimutkaista valmistautumista. Nettipelaaminen on myös hyvä tapa testata musiikkilistan sopivuutta kunnon live-turnauksiin. Valmiita pokerisoittolistoja löytyy mm. Spotifystä.