Opi virkkaamaan

Lähes jokainen on koulun penkillä opetellut ketjusilmukoita ja väkertänyt äidille lahjaksi patalappua. Vaikka taidot olisivat vuosien saatossa unohtuneet tai niitä ei olisi koskaan oppinutkaan, voi virkkaamaan opetella milloin vain. Ketjusilmukoilla syntyy virkkausprojektin perusta, ja kiinteillä silmukoilla saa aikaan jo paljon.

Virkkaaminen on siitä kätevä harrastus, että sitä voi harrastaa helposti paikkaan katsomatta. Materiaaleiksi riittää ainoastaan virkkuukoukku ja lankaa, joita on helppo kuljettaa mukana. Virkata voikin kotisohvalla, bussin penkillä tai vaikkapa kesäfestareilla. Kun jutusta pääsee jyvälle, on virkkaaminen rentouttavaa ja rattoisaa ajanvietettä.

Virkkaamalla voi tehdä vaikka mitä

Alkuun virkkaamisessa pääsee helposti esimerkiksi netistä löytyvien ohjevideoiden avulla. Voit ostaa mitä tarvitaan kätevästi netistä, ja aloittaa oman virkkausprojektin. Netistä löytyy myös runsain määrin ohjeita erilaisiin tuotteisiin laidasta laitaan.

Perinteisten patalappujen lisäksi virkkaamalla voi tehdä vaikka ja mitä. Vain taivas on rajana. Aloittelijan kannattaa aloittaa helpoista ja pienistä projekteista. Pienet pussukat, hatut ja tossut ovat mukavia pikkutöitä. Kun taidot ovat karttuneet, voi virkata esimerkiksi puseroita, pöytäliinoja tai verhoja. Tai sitten voit vaikka luoda uniikin ja boheemin asukokonaisuuden kesäfestareille.

Hauska idea on myös virkata klassikoksi muodostuneita isoäidinneliöitä. Näistä pienistä ruuduista voi koota sitten vaikka peittoja tai tyynynpäällisiä. Virkkaamalla tehdyt työt sopivat hyvin myös esimerkiksi lahjoiksi, ja niitä voivat tehdä lapsetkin. Miten olisi virkkaamalla tehty kirjanmerkki, koru tai vaikka nuppineulatyyny? Siis ei muuta kuin koukku ja lanka käteen!